Nieuw Collegejaar

Een nieuw collegejaar

Iedere keer als het september wordt, is er het gevoel dat er een nieuw seizoen in de kerk van start gaat. Hoewel de vieringen altijd doorgaan en de aanvang van een nieuw kerkelijk jaar pas op de eerste advent in november op de liturgische kalender staat, voelt september als een moment van opnieuw beginnen, van aan de slag gaan, parallel aan de start van het nieuwe collegejaar

Ook nu hadden we als studentenpastoor en planningsgroep graag met veel enthousiasme verteld over onze nieuwe plannen voor de komenden maanden, er is namelijk veel om mee aan de slag te gaan. We starten met een nieuwe serie bijeenkomsten “Katholiek zo gek nog niet”, we gaan aandacht besteden aan een aantal kleurrijke heiligen van onze kerk, houden de aandacht voor de specifieke spiritualiteit van kloosterorden, plannen een bezinningsdag en bedevaart en zoveel meer.

Daarnaast zijn op gebied van de gezelligheid ook de nodige initiatieven van de studentenparochie te verwachten. Twee keer per jaar wordt er een bring-and-share dinner geoganiseerd, waarbij alle deelnemers een gerecht dat typisch is voor hun land of streek meebrengen, met een internationaal buffet als resultaat. Daarnaast staat de jaarlijkse bowling-avond in de planning en zullen er op een aantal zaterdagavonden na de Engelse Mis weer games-nights and movie-nights worden georganiseerd, zodra dat weer kan.

Allemaal mooie plannen en initiatieven, met het voorbehoud dat begint met een C. Corona, we kunnen niet voorzien wat de komende maanden gaan brengen, hoe het Corona-virus onze plannen kan dwarsbomen of dat we hopelijk meer kunnen dan we nu vrezen. In ieder geval weten we dat bijeenkomsten in deze tijd met minder mensen en met meer fysieke afstand dan gebruikelijk georganiseerd zullen moeten worden. Momenteel mogen er thuis niet meer dan 6 gasten worden ontvangen en dat stelt ons wel voor de nodige uitdagingen. Via app, website en email houden we jullie op de hoogte of, hoe en waar activiteiten kunnen plaatsvinden. Daarom is het van groot belang om de emailadressen van alle geïnteresseerden te hebben! Graag doorgeven op mailadres pastoorakhjellema@gmail.com

Als het echt niet anders kan, zullen biblestudy en andere activiteiten weer per skype worden gehouden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish