Altaarconsecratie Warfhuizen

Al enkele jaren gaan we elk jaar op bedevaart naar Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin in Warfhuizen. De afgelopen maanden is er in de genadekapel – tevens kluiskapel – gewerkt aan een nieuw hoogaltaar. Het is een modern wonder van recycling geworden dat is opgebouwd uit verschillende antieke onderdelen waaronder een Beiers tabernakel en een stuk betimmering van een in de Franse revolutie geplunderde Waalse abdij. Onze parochiaan Matthew Schembri was betrokken bij de bouw, onder andere bij het aanbrengen van marmering en verguldsel. Zaterdag jongstleden (29 September) is het geconsacreerd door Mgr. van den Hout, de bisschop van Groningen – Leeuwarden. Hij heeft er een reliek van de heilige Justinus de martelaar in geplaatst en het blad gezalfd met chrisma. Wij wensen Pater Hugo en alle bezoekers van het heiligdom Gods zegen met deze prachtige aanwinst.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish